Показано новини за: Вівторок, 09 липня 2019
Вівторок, 09 липня 2019 16:46

ДФС інформує

Встановлення збору за місця для паркування транспортних засобів

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що відповіднодо п. 268 прим.1.4 ст. 268 прим.1 розд. ХІІ прим.1 Податкового кодексу України від 02.12.2010  №2755-VI (далі - ПКУ),сільські, селищні, міські ради або ради об’єднаних територіальних громад встановлюють ставки зборуза місця для паркування  транспортних засобів та порядок сплати збору до бюджету.

При визначенні ставки збору враховується місцезнаходження спеціально відведених місць для паркування транспортних засобів,  їх площу, кількість місць для паркування, спосіб поставлення транспортних засобів на стоянку, режим роботи та їх заповнюваність.

Пунктом 268 прим.1.3 ст. 268ПКУ передбачено, що  ставки збору встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв.м площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі до 0,075 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового(звітного) року.

Платниками збору є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва) та фізичні особи - підприємці, які згідно з рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.

Рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад затверджуєтьсяперелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, в якому зазначаються їх місцезнаходження, загальна площа, технічне облаштування, кількість місць для паркування транспортних засобів.

Таке рішення разом з переліком осіб, які уповноважені організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів, надається виконавчим органом сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад контролюючому органу.

ГУ ДФС у Київській області


31 липня завершується термін сплати податкових зобов’язань, задекларованих громадянами у деклараціях про майновий стан і доходи

Головне управління ДФС у Київській області нагадує,що 31 липня 2019 року - останній день сплати фізичними особами податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначених у поданій річній декларації про майновий стан і доходи за підсумками 2018 року.

Крім них у такий же термін мають сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність: приватні нотаріуси, адвокати, арбітражні керуючі, особи що займаються науковою, творчою діяльністю, тощо.

У випадку, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу; 

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Крім того, після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання, на суми такого зобов’язання нараховується пеня(п.п. 129.1.3 ст. 129 р.ІІ ПКУ).

Реквізити рахунків для сплати податків та зборів платниками Київської області розміщено на суб-сайті ГУ ДФС у Київській області  у рубриці "Бюджетні рахунки" за посиланням:http://kyivobl.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

ГУ ДФС у Київській області


Право на податкову знижку у разі оплати за навчання дитини найманого працівника підприємством-роботодавцем

Головне управління ДФС у Київській  області нагадує, що до податкової знижки платник податку, зокрема має право включити суму коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти протягом звітного податкового року.

До податкової знижки включаються витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У цих документах обов’язково повинна відображатись вартість таких товарів (робіт, послуг) та строк їх продажу (виконання, надання)  -п.п. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 ПКУ.

У випадку, коли за дорученням працівника підприємство-роботодавець перераховувало кошти із одержуваного ним доходу в оплату за навчання його дитини, і у платіжному дорученні у полі «Платник» вказано підприємство, а у полі «Призначення платежу» - прізвище працівника, то для підтвердження понесених витрат на навчання платнику необхідно отримати довідку від працедавця, який за його дорученням здійснював перерахування сум коштів із одержуваного ним доходу та копії платіжних доручень, якими здійснювалось перерахування.

Вимогами п. 3.7 глави 3 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління НБУ від 21.01.2004 №22 встановлено, що реквізит «Призначення платежу» платіжного доручення заповнюється платником так, щоб надавати повну інформацію про платіж та документи, на підставі яких здійснюється перерахування коштів отримувачу. Повноту інформації визначає платник з урахуванням вимог законодавства України.

Враховуючи викладене, довідка від працедавця, який за дорученням платника податку здійснював перерахування сум коштів із одержуваного ним доходу до навчальних закладів, для оплати його навчання чи навчання інших членів його сім’ї першого ступеня споріднення, є підставою для отримання платником податку податкової знижки за навчання.

ГУ ДФС у Київській області


Термін «оптова» та «роздрібна» торгівля

Головне управління ДФС у Київській області інформує, що відповідно до ст. 1 Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» із змінами та доповненнями, оптова торгівля - діяльність по придбанню і відповідному перетворенню товарів для наступної їх реалізації суб’єктам господарювання (далі - СГ) роздрібної торгівлі, іншим СГ.

Роздрібна торгівля – це діяльність по продажу товарів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших СГ громадського харчування.

ГУ ДФС у Київській області

Категорія: Новини

# Назва Розмір Завантажити
01 Рішення про зміни до бюджету 90.70 KB Завантажити
02 додаток до рішення Положення Яхнівської філії 106.50 KB Завантажити
02 додаток до рішення Статут Кожанського ОЗЗСО 194.05 KB Завантажити
02 Про створення Опорного ЗЗСО Кожанського НВК ЗЗСО І-ІІІ ст – ЗДО 80.38 KB Завантажити
03 додаток до рішення Положення Томашівської філії 102.40 KB Завантажити
03 додаток до рішення Статут Дідівщина ОЗЗСО 194.56 KB Завантажити
03 Про створення Опорного ЗЗСО Дідівщинського НВК ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО 81.41 KB Завантажити
04 додаток до рішення Статут ЗЗСО Пилипівка (1) 187.39 KB Завантажити
04 Рішення про ліквідацію філії Червоненської ЗОШ та перетворення опорного закладу (1) 58.37 KB Завантажити
05 Про звернення щодо функціонування відділень ПАТ Укрпошта 74.75 KB Завантажити
06 Про звернення щодо незадовільного стану доріг місцевого значення в районі 50.69 KB Завантажити
07 Про депутатський запит Єременка В.В. щодо ліцензування обігу палива 58.88 KB Завантажити
Перелік прийнятих рішень 26 позачергової сесії Фастівської районної ради УІІ скликання 47.10 KB Завантажити